De MacBook Pro

In 2006 werd de eerste Apple Macbook Pro geïntroduceerd en bijna elk jaar wordt hij vervangen door een nieuwer model. In 2016 werd de MacBook Pro volledig vernieuwd en werd onder meer de Touch Bar toegevoegd, een aanraakgevoelige OLED-strip ter vervanging van de functietoetsen. De MacBook Pro 2016 was dunner en lichter en uiteraard waren de prestaties beter als ooit tevoren. In 2018, 2019 en 2020 werden upgrades uitgebracht.

De MacBook Pro 2020

Begin mei 2020 verscheen de nieuwste telg in de Apple MacBook Pro dynastie: de MacBook Pro 2020 13 inch. Er zijn twee modellen om uit te kiezen: het instapmodel met 2 Thunderbolt 3-poorten en de ietwat gedateerde 1,4 GHz quadcore Intel Core i5 processor van de 8e generatie en een luxer model met 4 Thunderbolt 3-poorten met de 2,0 GHz quadcore Intel Core i5 van de 10e generatie. Deze processor is een stuk krachtiger. De grafische kaart in het luxere model is ook een stuk beter en biedt ondersteuning voor 6K schermen. 

De grootste verbetering voor beide modellen is het toetsenbord. Het toetsenbord is steviger en robuuster. Er waren klachten over het zogeheten ‘vlindertoetsenbord’ op de vorige modellen. Het zou te kwetsbaar zijn en gauw kapot gaan. Dat toetsenbord is nu dus volledig verdwenen.

Ten opzichte van de MacBook Pro 2019 is het instapmodel van de 2020 versie nauwelijks een verbetering, maar het luxere model is zeker een verbetering.

Macbook Pro 15 inch

Wil je een MacBook Pro 15 inch dan moet je gaan voor oudere modellen zoals de MacBook Pro 2018. De MacBook Pro 2019 heeft een scherm van 16 inch. Alle MacBook Pro’s sinds 2018 hebben een Retina Display. Retina is een merknaam van Apple, dus je zal het niet tegenkomen bij andere fabrikanten. Het wil zeggen dat de pixels zo klein zijn en dicht bij elkaar zitten, dat je niet meer de onafhankelijke pixels kan zien.

Refurbished MacBook Pro

Een nieuwe MacBook Pro kan aardig in de papieren lopen. Het luxere model 2020 model kost meer dan €2300,-, terwijl voor jou een MacBook Pro 2017 ook prima kan zijn.
Een mooie optie is om te gaan voor een Refurbished MacBook Pro. Bedrijven kopen de MacBook Pro in van de eerste gebruiker en lopen hem helemaal na en knappen hem waar mogelijk op. Dus er kunnen bijvoorbeeld wat pitjes in de behuizing zitten, maar hij werkt als het goed is helemaal als nieuw. Een refurbished MacBook Pro heb je al voor minder dan €1000,-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *