Het is tijd voor een nieuwe laptop! Een laptop kopen is tegenwoordig niet makkelijk. Er is ontzettend veel keuze voor veel verschillende prijzen. Daarbij komen er om de haverklap nieuwe modellen uit die net weer iets beter of anders zijn. Waar moet je beginnen als je een laptop gaat kopen. Een paar trends waar je mee te maken krijgt als je op zoek gaat naar een nieuwe laptop.

Waar ga je de laptop voor gebruiken?

Ga je de laptop gebruiken voor studie of zoek je een game laptop? Wil je simpelweg een beetje surfen en Youtube filmpjes kijken, chatten met vrienden?

Als je een gaming laptop wilt kopen kijk dan goed naar de eisen van de games die je wilt spelen. Call Of Duty of Battlefield eist veel meer van een laptop dan simpelere spelletjes zoals racing games. Let op: games zijn erg aan trends onderhevig. Ben je daar gevoelig voor en wil je altijd spelen met de nieuwste games? Koop dan een laptop met een goede videokaart.

Bepaal dus waar je de laptop voor gaat gebruiken en aan welke eisen de laptop moet voldoen voor dat gebruik. Van alle laptop kopen tips is dat wel de beste tip.

Merkentrends

Sommige mensen zijn erg merkvast, dat zie je vooral bij mensen die graag een Apple laptop kopen. Het is echter beter om niet merkvast te zijn, want dan heb je gewoon meer keuze. Als je fan bent van Apple en je houdt van gamen, dan heb je een probleem, want er zijn veel betere en goedkopere gaming laptops dan Apple laptops. Volg dus niet zomaar trends, maar denk er over na wat bij jou past.

Goedkope laptop

Ben je een student of wil je om een andere reden een goedkope laptop kopen, denk dan ook eens aan een tweedehands laptop. Refurbished laptops zijn al een fenomeen bij Apple, maar inmiddels kan je ook goed andere merken kopen. Refurbished zijn niet zomaar tweedehands, maar zijn helemaal nagekeken door expert. Eventuele versleten of kapotte onderdelen zijn vervangen en vaak heb je ook weer garantie voor een paar jaar. 

Refurbished kopen past helemaal bij de nieuwe economie die gericht is op duurzaamheid. Niet weggooien, maar repareren en hergebruiken. 

Online kopen of in de winkel

Wat je mensen veel ziet doen bij een grote aankoop is zich laten adviseren in een winkel als Mediamarkt en dan online gaan speuren naar koopjes. Een laptop kopen bij Mediamarkt kan wel voordelen hebben, want als je nog eens vragen hebt of advies nodig hebt, dan is het fijn dat je een winkel hebt om heen te gaan. Je hebt natuurlijk ook boeken die je normaal kunt kopen als hardcopy, of als luisterboek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *